Valmennukset ja koulutukset

Koulutamme asiakkaita monipuolisesti viestinnän eri osa-alueissa. Järjestämme koulutuksia ja työpajoja muun muassa strategisesta viestinnästä, mediaviestinnästä ja sosiaalisesta mediasta. Rakennamme koulutukset organisaatiosi tarpeiden mukaan ja toimialaan sopivaksi. Kouluttajina toimivat konsulttimme, joilta löytyy useiden vuosien kokemus viestinnästä ja markkinoinnista.

Mediavalmennus

Mediavalmennukseen osallistuva henkilöstö ymmärtää median toimintatavat, ”kiinnostusbisneksen” lainalaisuudet sekä eri medioiden erot. He saavat konkreettisia käytännön vinkkejä ja harjoitteita, kuinka toimia toimittajan ottaessa yhteyttä sekä itse haastattelutilanteessa. Näin he selviävät paremmin niin odotetuista kuin myös odottamattomista mediatilanteista.

Mediavalmennuksessa sinua sparraavat toimittajataustaiset konsulttimme ja ansaitun median ammattilaisemme. Jokainen valmennus räätälöidään organisaation tarpeiden ja tavoitteiden mukaan.

Ennen mediavalmennusta aloituspalaverissa käydään läpi muun muassa tavoitteet, osallistujien taustat ja halutut ydinviestit.

Me tunnemme suomalaisen mediakentän kirjon, ymmärrämme paikalliset näkökulmat ja tunnemme toimitusten tavat. Rakennamme kanssasi mediaviestinnän suunnitelmat ja toimittajia puhuttelevat näkökulmat sekä kiteytämme juttuehdotukset, jotka nostavat viestisi näkyviin ja kuuluviin. Sparraamme sinut kohtaamaan toimittajat tilanteessa kuin tilanteessa ja järjestämme mediavalmennuksia organisaation jokaiselle portaalle. Mediavalmennuksessa sinua tukevat toimittajataustaiset konsulttimme, ja jokainen valmennus räätälöidään tarpeidenne ja tavoitteidenne mukaan.

Meiltä saat avuksesi tiimin juuri teidän tarpeisiinne. Kasaamme tiimeihin sopivan yhdistelmän napakkaa projektinhallintaa, vuosien tuomaa kokemusta, tuoreita ideoita ja kuuntelevaa korvaa. Suhtaudumme työhömme intohimoisesti, mutta pilke silmäkulmassa.

Asiantuntijamme

Kokeneet konsulttimme ovat valmentaneet useita asiakkaitamme haastaviin mediatilanteisiin ja ensimmäisiin kohtaamisiin toimittajien kanssa. Tämän lisäksi olemme kouluttaneet asiakkaitamme muun muassa sosiaalisen median sisältökalentereiden laatimiseen ja visuaalisten työkalujen käyttöön. Tekijämme ovat entisiä toimittajia, kokeneita fasilitaattoreita ja yhteiskunnallista hoksnokkaa omaavia konsultteja. 

Mediavalmennuksen sisältö

Osa 1

Teoriaosuuden alkuosassa käydään läpi, miksi media toimii kuten se toimii sekä opastetaan, kuinka median toimintaan on mahdollista vaikuttaa.

Session loppuosassa käydään konkreettisten käytännön vinkkien myötä läpi, kuinka toimia toimittajan ottaessa yhteyttä, itse haastattelutilanteessa sekä sen jälkeen.

Osa 2

Mediavalmennuksen jälkimmäisessä sessiossa tehdään 2-3 erilaista harjoitusta, joissa demonstroidaan tarpeiden mukaan erilaisia mediahaastattelutilanteita tai tiedotustilaisuutta. Jokainen koulutettava osallistuu harjoituksiin ja pääsee seuraamaan muiden harjoituksia.

Harjoitusten jälkeen analysoimme yhdessä, mitä harjoitteissa meni hyvin ja missä on vielä kehitettävää.

Osallistujat saavat halutessaan kirjallisen palautteen ja vinkit jatkoon.

Hinta alkaen 4 499 € + alv

Sis. aloituspalaverin ja valmistelut sekä mediavalmennuksen. Hinta on laskettu max. 5 hengelle.  Mediavalmennuksen sisältöä ja hintaa voidaan räätälöidä tarpeen mukaan.

Miksi mediaviestintä kannattaa?

Mediassa näkyminen on elintärkeää organisaation tunnettuuden kannalta. Strateginen ja hyvin suunniteltu mediaviestintä tukee myyntiä ja parhaimmillaan johtaa jopa läpimurtoon markkinassa.