Harjoittelu Kornerilla

Kornerin viestinnän harjoitteluohjelma

Kasvattajaseura

Korner on toiminut kasvattajaseurana monelle meillä edelleen työskentelevälle ja jo muualle siirtyneelle viestinnän ammattilaiselle. Entiset harjoittelijamme ovat päätyneet muun muassa toimittajaksi, pörssiyhtiön viestintään ja edenneet firman sisällä konsulteiksi.

Uskomme, että viestinnän ja konsultoinnin ala kehittyy tekijöiden myötä – harva meistä on seppä syntyessään, jonka vuoksi innostuneille täytyy antaa mahdollisuus kasvaa ammattilaiseksi. Tämän vuoksi tavoitteemme on, että meillä on alan paras harjoitteluohjelma. Pilotoimme uutta harjoitteluohjelmaamme ensimmäistä kertaa keväällä 2023 ja harjoittelijamme antoi ohjelman kokonaisarvosanaksi 4/5. Keräämme harjoittelijoiltamme palautetta ja kehitämme harjoitteluohjelmaa sen pohjalta. 

Harjoittelumme on palkallinen. Tämän syksyn harjoittelijan palkka on 1650 euroa. Palkan lisäksi harjoittelija saa Applen työvälineet, puhelinedun, lounas- ja virike-edun, työmatkaedun sekä erittäin kattavan työterveyshuollon hammashuoltoineen.

Harjoitteluohjelman sisältö

Tavoitteenamme on, että harjoittelun päätteeksi tiedät jo hieman, mihin suuntaan tahdot suunnata uraasi ja olet oppinut työelämässä hyödyllisiä taitoja. Tämän vuoksi olemme jakaneet harjoittelun kolmeen osioon, joista jokainen kasvattaa harjoittelijan viestinnällistä ja liiketoiminnallista osaamista sekä ymmärrystä omista vahvuuksista. Mielenkiintoisten tehtävien lisäksi jokainen osallistuu arkipäivän askareisiin – meillä myös partnerit ja konsultit täyttävät tiskikonetta.

Saat harjoittelun ajaksi harkkabuddyn, jolta voit kysyä matalalla kynnyksellä käytännön asioita ja jutella mieltä askarruttavista asioista. Jokainen harjoittelija laatii harjoittelunsa aikana myös oppimispäiväkirjan, jota voi hyödyntää esimerkiksi opintopisteiden raportoinnissa ja tavoitteiden reflektoinnissa.

Perusopinnot

Harjoittelun alussa opit viestinnän konsultoinnin perusperiaatteita, kuten tiedotteen kirjoittamisen, perustietoa asiakastyöstä, tiimien sisäistä viestintää ja viestinnän merkityksen liiketoiminnassa. Tutustut Kornerin asiakkuuksiin, työn tekemisen tapoihin ja tiimeihin. Harjoittelun alussa on tärkeää osallistua aktiivisesti perehdytyksiin, tehdä muistiinpanoja ja kysellä.

Aineopinnot

Osaamisesi karttuessa ja harjoittelun edetessä pääset syvemmälle asiakastyöhön ja tekemään itsenäisesti eri tehtäviä, kuten mediapitchejä ja somecopyjä. Tässä harjoittelun vaiheessa oma-aloitteisuudella ja omien ajatusten esille tuomisella on erityisen suuri merkitys, jotta pääset tekemään tehtäviä mahdollisimman laaja-alaisesti.

Syventävät opinnot

Harjoittelun lopussa sinulle on todennäköisesti selkeytynyt, millaiset työtehtävät erityisesti kiinnostavat sinua. Kornerilla on kolme erilaista osaamisprofiilia, joihin voit suuntautua harjoittelusi loppupuolella: valveutunut mediaviestijä, visuaalinen trenditaituri ja projektihenkinen viestinnän generalisti.

Valitse sinulle sopivin osaamisprofiili

Harjoittelun viimeisen vaiheen eli syventävien opintojen tehtävät riippuvat valitusta osaamisprofiilista. Kornerin kolme osaamisprofiilia on luotu tukemaan kehitystä harjoittelijalle mieluisaan suuntaan. 

Valveutunut mediaviestijä

Sinulla on terävä kynä ja pettämätön uutisnenä – aamusi alkaa usein päivän tärkeimpien uutisten lukemisella. Et kavahda monimutkaisiakaan aiheita, olet perillä yhteiskunnan kehityksestä ja tiedät, mikä kiinnostaa kansaa. Ymmärrät ansaitun median mahdollisuudet ja osaat perustella ehdotuksesi asiakkaille. Taidat niin mediasuunnitelmien tekemisen, tiedotteiden laatimisen kuin mediapitchien kirjoittamisen.

Visuaalinen trenditaituri

Seuraat sosiaalisen median trendejä ja osaat luoda vaikuttavia visuaalisia sisältöjä sekä iskeviä somecopyjä. Ymmärrät markkinointiviestinnän lainalaisuudet ja tunnet vaikuttajamarkkinoinnin uusimmat tuulet. Seuraat viestinnän trendejä myös Suomen ulkopuolelta ja osaat luoda niin säväyttävän markkinointisuunnitelman kuin tarkan sosiaalisen median julkaisukalenterin.

Projektihenkinen viestinnän generalisti

Olet viestinnän jack of all trades – pystyt pyöräyttämään asiakkaalle iskevät ydinviestit ja laatimaan viestintästrategiaprojektille aikataulun. Joka tiimin luottopakkina omaat psykologista pelisilmää, kykyä antaa palautetta sekä autat kollegan tuotoksen uusiin ulottuvuuksiin oivaltavilla kommenteilla. Kokoat kattavan tarjouksen myyntipalaveria varten ja asetat projektin tunnit paikalleen.

Usein kysytyt kysymykset

Viestintätoimistossa työpäivät eivät ole toistensa kopioita, joten emme pysty tarjoamaan täysin tyhjentävää vastausta. Asiakastyö rytmittää Kornerin arkea, joka on välillä hektisempää ja välillä rauhallisempaa. Meillä pääsee tekemään muun muassa tiedotteita, mediapitchejä, PR-suunnitelmia, myyntiä ja sosiaalisen median suunnittelua. Harjoittelija on tiiviisti mukana arjen asiakastyössä avustavassa roolissa, ja tämän lisäksi harjoittelijalle pidetään monipuolisesti koulutuksia viestinnän eri osa-alueista, kuten mediaviestinnästä.

Luonnollisesti harjoitteluohjelman alussa, eli perusopintojen ja aineopintojen aikana, harjoittelijaa koulutetaan enemmän ja asiakastyötä on hieman vähemmän. Kun harjoittelijan taidot ovat kehittyneet, hän pääsee tekemään enemmän itsenäisiä tehtäviä valitsemansa syventymisprofiilin mukaisesti.

Kyllä, harjoittelu Kornerilla on palkallinen. Tällä hetkellä harjoittelijamme tienaa 1650 euroa kuukaudessa. Lisäksi tarjoamme 12,70 euron lounasedun jokaista työpäivää kohden ja HSL-matkakortin koko harjoittelun ajalle. Edellä mainittujen päälle tarjoamme Applen puhelimen ja tietokoneen sekä maksamme harjoittelijan puhelinlaskun. Työntekijöillemme kuuluu myös erittäin kattavat työterveyspalvelut sisältäen muun muassa hammashuollon.

Kornerilla ei voi aloittaa harjoittelua kesäkuukausien aikana. Panostamme harjoittelijan ohjaamiseen ja läsnäoloon, jonka vuoksi harjoittelun toteuttaminen kesän yleisimpien lomakuukausien aikana ei palvelisi harjoittelun tavoitetta. Tahdomme, että harjoittelijalla on mahdollisuus päästä kunnolla sisään Kornerin arkeen ja oppia asiakastyöstä.Tämän vuoksi harjoitteluohjelmamme kestää vähintään viisi kuukautta.

Tarjoamme vuoden aikana kaksi harjoittelujaksoa, joista toinen alkaa tammi-helmikuussa ja toinen elo-syyskuussa. Harjoittelijan rekrytointi talven harjoitteluohjelmaan käynnistyy yleensä loka-marraskuussa ja syksyn harjoitteluohjelmaan huhti-toukokuussa.

Harjoittelua ei voi suorittaa etänä. Meillä tehdään joustavasti etätöitä silloin tällöin, mutta kulttuuriimme kuuluu yhdessä lounaalla käyminen ja ideoiden pallottelu toimistolla. Panostamme myös harjoittelijoidemme kouluttamiseen ja palautteen antamiseen kasvotusten. Edellytämme tämän vuoksi Kornerin harjoittelijoilta säännöllistä läsnäoloa toimistollamme Helsingissä.

Lähtökohtainen tavoite ei ole työllistää harjoittelijoita harjoittelujakson jälkeen. Harjoitteluohjelman ensisijainen tavoite on tarjota kaksi kertaa vuodessa harjoittelupaikkaa viestinnän työkokemusta kaipaaville henkilöille. Emme kuitenkaan sulje täysin pois mahdollisuutta jatkaa nuorempana konsulttina.

Kornerilla kirjoittamisesta kannattaa tykätä – työnkuvaamme kuuluvat muun muassa tiedotteiden, mediapitchien, artikkeleiden ja blogien kirjoittaminen. Harjoittelussa pärjääminen edellyttää tämän vuoksi erinomaista suomen kielen kirjallista taitoa. Meillä on useita kansainvälisiä asiakkaita, joten säännöllisesti tarvitaan myös englannin kielen kirjallista ja suullista osaamista. Englantia saattaa päästä käyttämään esimerkiksi tiedotteiden kääntämisessä ja asiakaspalavereissa kansainvälisten asiakkaiden kanssa. Edellä mainittujen lisäksi kaikki muu kielitaito, kuten sujuva ruotsi, on ehdoton etu.

Kiinnostaako harjoittelu Kornerilla?

Haemme harjoittelijoita kaksi kertaa vuodessa. Syksyn harjoitteluohjelman rekrytointiprosessi toteutetaan arviolta huhti-kesäkuun aikana ja kevään harjoitteluohjelman rekrytointi loka-joulukuun aikana. Emme ota huomioon sähköpostitse lähetettyjä hakemuksia, koska toteutamme jokaisen harjoittelijahakumme anonyymisti urasivustomme kautta. Voit kuitenkin olla meihin yhteydessä sähköpostitse, jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää. 

Seuraava harkkahakumme kevään 2024 harjoittelijaohjelmaan aukeaa lokakuussa. Seuraa kanaviamme, niin voit hakea meille harjoitteluun ensimmäisten joukossa. Voit myös osoittaa kiinnostuksesi rekrytointialustamme kautta ja saat ilmoituksen, kun avaamme rekrytoinnin.

Kysyttävää harkkaohjelmasta? Ota rohkeasti yhteyttä!

Emmi Paajanen

Emmi Paajanen

Consultant
emmi@korner.fi