Case Emännöintitoimisto Aamu

Isännöintialan haastajan lanseeraus vahvalla erottautumisella

Korner hallitsee mediapelin erinomaisesti, ja juttukulmien sparrailuun löytyy oivaltavaa näkemystä. Yhteistyö tiimin kanssa sujuu aina mutkattomasti ja ripeästi.

Lähtökohta

Emännöintitoimisto Aamu on tammikuussa 2020 aloittanut moderni isännöintialan yritys, joka pyrkii nykyaikaistamaan huonomaineista toimialaa datalla, nopeilla vasteajoilla ja tyytyväisyystakuulla. Vaikka isännöintiala koskettaa suurta ihmisjoukkoa, näkyvyyden hankkiminen perinteisten toimijoiden keskellä vaatii rohkeita kannanottoja, joilla herätetään kiinnostus potentiaalisissa asiakkaissa. 

Ratkaisu

Aamun lanseerausvaiheessa sparrasimme Aamun johtoa markkinointiviestintään liittyvissä valinnoissa ja rakensimme lanseerauksen yhteyteen monivaiheisen mediaviestintäsuunnitelman. Säännöllisiä mediatoimenpiteitä varten etsimme yhtiön kanssa herätteleviä kulmia niin isännöintialasta kuin taloyhtiöiden taloudenpidosta. Systemaattisen mediaviestinnän tavoitteena on tukea yhtiön muuta kampanjointia monipuolisella medianäkyvyydellä, joka osaltaan rakentaa Aamun tunnettuutta ja uskottavuutta sekä synnyttää keskustelua toimialan kaipaamista  muutoksista.

Tulokset

Aamu on saanut mediapitchien, mielipidekirjoitusten ja tiedotteiden avulla runsaasti medianäkyvyyttä yhtiön liiketoiminnan kannalta keskeisissä medioissa, kuten valtakunnallisissa päivälehdissä, talousmedioissa ja pk-seudun alueellisissa lehdissä. Yhtiö on kasvanut pk-seudulla todella voimakkaasti ollen alan nopein kasvuyritys, ja taloyhtiöiltä saatujen tarjouspyyntöjen määrä on ollut odotettuakin korkeampi. Aamu on profiloitunut isännöintialan haastajana ja toiminut keskustelun herättäjänä useissa alaa koskevissa teemoissa. Aktiivisella mediaviestinnällä tuetaan  yhtiön asiakashankintaa myös jatkossa.

Ensimmäisenä on Helsingin Sanomien uutinen, jossa Aamun perustaja antaa kommenttinsa koskien taloyhtiöiden koronaviruskriisiä, toisena Kauppalehden uutinen otsikolla: Isännöintiala sai uuden tulokkaan, joka puhuu emännöinnistä – "Emännäthän pitävät vieraasta huolta" sekä viimeisenä Talouselämän uutinen otsikolla Isännöintialan sisältä huolestuttava viesti: Kartelliuutinen on vain jäävuoren huippu – ”Tästä tulee lasku maksettavaksi taloyhtiöiden osakkaille”.

Lisää töitämme