Case Hintaopas

Taktisella mediaviestinnällä Black Fridayn asiantuntijaksi

Lähtökohta

Seitsemässä maassa toimiva Hintaopas on riippumaton tuotteiden vertailupalvelu, joka listaa yli 1000 Suomessa toimivan verkkokaupan hinta- ja tuotetiedot opastaakseen kuluttajia järkeviin ostoratkaisuihin. Palvelun hintadata, puolueettomuus ja ajantasaisuus tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden tarkastella tuotteiden hintakehitystä ja kuluttajien ostokäyttäytymistä. Yhtiön toiminta-ajatuksena on olla kuluttajan puolella, ja säännöllisen ja ympärivuotisen mediaviestinnän tavoitteena on vahvistaa Hintaoppaan asemaa kaupan alan asiantuntijaäänenä.

Black Friday on vuosien kuluessa kasvattanut suosiotaan räjähdysmäisesti, ja Sinkkujen päivästä alkava ostosesonki on vuoden tärkeimpiä ajankohtia myös Hintaoppaalle. Medianäkyvyys on koko Black Weekin aikana kilpailtua; otsikoissa loistavat myyntiennätykset sekä yksittäiset havainnot ostosviikosta. Kuinka puolueeton hintavertailupalvelu saa äänensä kuuluviin myös yhtenä vuoden tärkeimmistä viikoista?

Ratkaisu

Perehdyimme yhdessä Hintaoppaan kanssa edellisvuosien dataan ja huomasimme yhtenä trendinä muun muassa, että merkittävällä osalla tuotteista hinnat nousevat Black Fridayn aikana. Osa kaupoista myös ensin nostaa ja myöhemmin laskee hintoja, jotta alennusprosentit saadaan näyttämään mahdollisimman suurilta. 

Hintaopas kannustaa kuluttajia tekemään viisaita ostopäätöksiä, ja päätimmekin alusta alkaen keskittyä Black Fridayn kriittiseen tarkasteluun. Suunnittelimme asiakkaan kanssa myös kuluttajatutkimuksen saadaksemme arvokasta lisätietoa suomalaisten ostokäyttäytymisestä Black Fridayna.

Medianäkyvyyden lisäksi huolehdimme kattavasta näkyvyydestä monissa eri kanavissa: Black Weekin aikana on julkaistu muun muassa useita Hintaoppaan ydinviestejä korostavia natiiviartikkeleita, yhteistyövideoita ja muita sisältöjä tubettajien ja sosiaalisen median vaikuttajien kanssa sekä mainostettuja sisältöjä Hintaoppaan sosiaalisen median kanavissa.

Tulokset

Hintaopas on vakiintunut yhdeksi Black Fridayn vahvoista asiantuntijatahoista. Hyvin suunniteltu ja taitavasti toteutettu mediaviestintä siivitti esimerkiksi vuoden 2022 Black Weekin aikana ja heti sen jälkeen noin 85 julkaistuun juttuun.

Hintaoppaan maajohtajaa on haastateltu muun muassa MTV:n Uutisissa ja Ylen Aamussa. Hintaoppaan data ja tutkimustulokset näkyivät myös esimerkiksi Helsingin Sanomissa, Ylellä, Teksti-TV:ssä, tärkeimmissä maakunta- ja paikallislehdissä, tekniikan alan verkkojulkaisuissa sekä suurimmissa talousmedioissa. Hintaoppaan sivuston liikenne kasvoi viikon aikana merkittävästi. Kaiken kaikkiaan Black Friday on ollut Hintaoppaalle vuosittain menestys: hintavertailupalvelu erottautui hälyn keskeltä ja vahvisti edelleen asemaansa puolueettomana asiantuntijana Suomessa. 

MTV:n uutinen otsikolla: Hintaopas selvitti: Näin paljon keinotekoisia Black Friday -alennuksia lopulta oli – "Kuluttajan kannalta erinomainen asia", YLE:n uutinen otsikolla: Black Friday on täynnä valealennuksia, mutta pian alekikkailu muuttuu paljon vaikeammaksi sekä Talouselämän uutinen otsikolla: Tämä data paljastaa totuuden Black Friday -alennuksista – Hinnoissa jopa nousua.

Lisää töitämme