Case Paramount+

Lanseeraus ja bränditunnettuuden kasvattaminen mediaviestinnän ja vaikuttajien avulla

Lähtökohta

ViacomCBS on yksi maailman suurimmista media- ja viihdeyhtiöistä. Sen vahvoihin brändeihin kuuluvat muun muassa Music Television, Nickelodeon ja uusimpana suoratoistopalvelu Paramount+.

Paramount+ lanseerattiin Suomessa vuonna 2021 erittäin kilpailtuun suoratoistomarkkinaan. Jalansijan saaminen kuluttajien keskuudessa vaati paitsi brändinäkyvyyden rakentamista, myös tärkeimpien sarjojen ja elokuvien aktiivista viestimistä potentiaalisille yleisöille.

Ratkaisu

Rakensimme Paramount+-palvelun lanseerauksen yhteyteen monipuolisen mediaviestintäpaketin. Aluksi tiedotimme vaiheittain palveluun liittyvistä tiedoista ja tulevista sisällöistä. Sen jälkeen viestimme säännöllisesti palvelun kaikista merkittävistä ensi-illoista, kuukausittaisista kohokohdista ja haastattelumahdollisuuksista.

Kriittisen tärkeä osa tuloksekasta mediaviestintäämme oli toimittaja- ja mediaverkoston rakentaminen. Tämä tapahtui henkilökohtaisten yhteydenottojen kautta, joiden avulla saimme rakennettua hyvät suhteet avaintoimittajiin ja -medioihin.

Suunnittelimme ja toteutimme Paramount+-palvelulle myös vaikuttajayhteistöitä ja -tapahtumia, jotka kohdistettiin yksittäisten sarjaensi-iltojen kannalta potentiaalisimmille yleisöille.

Tulokset

Paramount+ sai vuoden 2021 aikana noin 600 mediaosumaa kaikissa keskeisissä elokuvista, sarjoista ja suoratoistopalveluista kirjottavissa medioissa. Vuoden 2022 alkupuoliskolla vauhti kiihtyi, ja Paramount+ sai jo kesäkuuhun mennessä noin 600 mediaosumaa. Tämän jälkeen aktiivinen mediaviestintä lopetettiin, koska korvaavan SkyShowtime-palvelun lanseeraus lähestyi.

Hyvät toimittajasuhteet johtivat myös siihen, että Kornerilta tiedusteltiin säännöllisesti Paramount+:aan liittyvistä ohjelmatiedoista ja materiaaleista. Kasvanut bränditunnettuus johti palvelun jatkuvasti kasvaneisiin tilaajamääriin.

Syksyllä 2022 työmme jatkuu uuden SkyShowtime-suoratoistopalvelun mediaviestintäkumppanina.

Lisää töitämme