Korner etänä: Nyt jos koskaan on aika ruokkia sielua - ruualla! Nappaa talteen myös huippukokki Antti Lukkarin vinkit kotikeittiöön

Youtube-kanava Bon Appétit

Jo kauan sitten televisiossa parasta sisältöä mielestäni olivat kokkausohjelmat. Ramseyt, oliverit ja nigellat. Nyt suvereenisti parasta ruokasisältöä elämääni tarjoilee newyorkilainen ruokamedia Bon Appétit. Ihmisläheinen ote tekemiseen, pidetyt ja hauskat esiintyjät sekä mielenkiintoiset konseptit ja reseptit tekevät kanavasta monen muunkin mielestä tämän hetken parhaan. Koska näin on, esittelen BA:lta mielestäni neljä parasta ohjelmaa.

Gourmet Makes

Bon Appétitin suosion peruskivi, lippulaiva ja…you get the point. Claire Saffritz tekee tässä sarjassa kaikkien tuntemia tuotteita supermarketin hyllyiltä BA:n keittiössä alusta loppuun itse. Claire on tehnyt sarjassaan muun muassa Pringlesejä, Snickersejä, Lucky Charmseja, Twixejä ja Oreoita. Moni herkuista löytyy Suomessa suurempien kauppojen ”Amerikkahyllyltä”.

Trying Everything on the Menu

Alex Delaney istahtaa jonkun BA-kollegansa kanssa ravintolaan, tilaa koko menun, maistaa yhden haukun jokaista ruokaa ja arvioi parhaat makupalat. Ruokaa ei tietenkään heitetä roskiin, sillä kuvausryhmä hoitaa leftoverit.

From the Test Kitchen

Bon Appétitin perinteisin resepti+kokkaus-videosarja. Tähtenä Molly Baz. Poimin teille videon, jonka reseptin kokeilin itse viimeisimpänä - onnistuen siinä sekä omasta että vieraiden mielestä vähintään erinomaisesti: risottopallot eli arancinit.

It’s alive!

 Brad Leonen sarja, jossa keskitytään pääosin hapattamiseen. Brad tekee sarjassaan muun muassa graavilohta, hapanjuurileipää, hapankaalia, kimchiä, lista jatkuu pitkänä. Koska kaiken ei tarvitse olla niin vaikeaa, valitsin teille tähän Bradin suolakurkut, jotka itselläkin tekeytyvät paraikaa jääkaapissani.

Toivottavasti joku näistä kolahtaa. Ja vaikka ei kolahtaisikaan, niin

  1. Syökää hyvin - nyt siihen on aikaa. Moni ”parempikin” ruoka valmistuu yllättävän nopeasti.

  2. Tehkää itse ruokaa ja kokeilkaa jotain uutta.

  3. Muistakaa tukea hädässä olevia ravintola-alan yrittäjiä. Valtio sulkee nyt ravintolat muuten kuin takeawayn osalta, joten jos haluat että lempiravintolasi on olemassa vielä koronankin jälkeen, niin tue heitä etenkin nyt.

"Eli soita lempiravintolaasi ja tilaa ruokaa. Moni ravintola on laittanut oman kuljetuspalvelun pystyyn ja Helsingissä Wolt on ilmoittanut ottavansa 0% välityksestä, jos tilaa heidän kauttansa ja hakee itse. Myös lahjakortit ovat hyvä tapa tukea nyt ja nauttia ruuasta myöhemmin normaaliolosuhteissa."

Huippukokin vinkit kotikeittiöön

Jotta kotikokkeilu olisi mahdollisimman sujuvaa kysyimme tukholmalaisen kolmen Michelin-tähden ravintola Frantzenin sous chefiltä Antti Lukkarilta vinkit tärkeimpiin työvälineisiin.

Hyvä kokkiveisti

Et tarvitse koko settiä. Yhdellä veitsellä pärjää yllättävän pitkälle. Erittäin laadukkaan veitsen saat 100–200 eurolla. Netti on pullollaan hyviä veitsikauppoja, joista voit tilata veitsen suoraan kotiisi. Vähintään yhtä tärkeää on kuitenkin pitää huolta veitsistäsi. Jos siis omistat jo omalle kädelle sopivan veitsen, kannattaa googlata veitsen huolto ja teroitus. Oikein huollettu veitsi on käytössäsi monta vuotta pidempään ja sen kanssa työskentely on paitsi mukavampaa ja tehokkaampaa myös turvallisempaa.

Laadukas paistinpannu

Laadukas non stick-pannu vie sinut pitkälle, mutta jos haluat priimaa niin valurauta on numero uno. Kuten veitsissäkin, huolto ja ylläpito ovat taas todella tärkeitä, joten googlaa myös tämä.

Riittävän suuri leikkuulauta

Varmasti yli 95% kotitalouksista omistaa aivan liian pienen leikkuulaudan. Metrilavaa tai hehtaarivaneria ei tarvita, mutta hyvä nyrkkisääntö on, ettei kokkiveitsi ei saa olla suurempi kuin lauta, millä työskentelet. Lisäksi leikkuulaudan alle kannattaa laittaa kostea liina tai jokin muu liukuesteeksi, ettei lauta pyöri ja liiku työskennellessä ja terävän veitsen kanssa homma pysyy turvallisena.

Oikea määrä ruokaa

Digitaalinen vaaka - On hyvä tarkistaa, kuinka paljon vaikkapa lihaa tarvitsee varata per henkilö, niin välttyy siltä, että ruokaa on aivan liikaa tai liian vähän.

Helpota työskentelyäsi

Organisoi keittiösi uudelleen. Tarvitseeko kaikkien häälahjaksi saatujen laitteiden olla esillä? Koska olet viimeksi käyttänyt kuivattua timjamia maustekaapista? Jemmaa turhat välineet ja mausteet sinne minne ne kuuluvat ja näin työskentelysi muuttuu mielekkäämmäksi ja siistimmäksi.

Ja vielä...

Suosi tuoreita yrttejä, laadukkaita raaka-aineita ja uskalla kokeilla jotain uutta!

Joel Häkämies

Director, Partner

joel@korner.fi

+358 45 1032 833

Edellinen
Edellinen

Kun etätyö menetti etuliitteensä

Seuraava
Seuraava

Koronaviestinnässä ei anneta sattumalle sijaa – paitsi viestien sisällöissä