Case Helsingin Jokerit

Suomen suosituimman urheilubrändin uudelleenlanseeraus ja viestintäkumppanuus

Kornerin ja Jokereiden yhteistyö on ollut meidän näkökulmastamme erinomaista. Työntekijät ovat joustavia, luovia ja ammattilaisia omassa hommassaan. Olemme saaneet juuri sen palasen, jonka halusimmekin!

Lähtökohta

Helsingin Jokerit tekee paluun suomalaiseen huippujääkiekkoiluun syksyllä 2023. Korner toimii Jokereiden kokonaisvaltaisena markkinointiviestinnän kumppanina. 

Ennen uuden jokeritarinan lanseerausta saimme tehtäväksemme päivittää joukkueen brändi ja visuaaliset linjaukset, konseptoida ja rakentaa Jokereiden omat viestintäkanavat sekä luoda toimintamalli avoimelle mediaviestinnälle. Monipuolisiin tarpeisiin kuuluivat lisäksi muun muassa markkinointisuunnitelman laatiminen, ulkomainonnan konseptointi sekä fanien rakastaman seuran uusien peliasujen ja fanituotemalliston suunnittelu.

Ratkaisu

Korner on tukenut uuden jokeritarinan rakentumista poikkeuksellisen monipuolisella osaamisellaan. Olemme toteuttaneet ketterästi ja tehokkaasti seuralle kaikki markkinointiviestinnän palikat brändilinjauksista nettisivujen ja presentaatioiden rakentamiseen ja tuloksekkaaseen mediaviestintään. Lipunmyynnin aloitus, pelipaitajulkistukset ja muut tärkeimmät virstanpylväät on toteutettu näkyvästi sosiaalisessa mediassa laadukkaiden sisältöjen avulla. 

Korner sparraa Jokereiden mediastrategiaa säännöllisesti seurajohdon kanssa. Järjestimme joukkueelle muun muassa lanseeraustilaisuuden, joka keräsi paikalle yli 20 toimittajaa. Median edustajat kehuivat vuolaasti tilaisuuden sisältöä, ja muun muassa MTV striimasi koko tilaisuuden suorana uutisliveensä. 

Tulokset

Kiinnostus Jokereiden ympärillä on ollut valtaisaa, ja seuran historiaa kunnioittavat markkinointiviestinnän valinnat ovat saaneet kehuja useasta suunnasta. Jokereista on kirjoitettu tuhansia media-artikkeleita vuoden 2023 aikana. Joukkue on pidetty mukana mediakeskustelussa aktiivisella tiedottamisella, haastattelutarjouksilla ja lehdistötilaisuuden avulla. 

Seuran omiin kanaviin on puolestaan rakennettu toimintamalli, jonka avulla fanit saavat säännöllisesti kaipaamaansa sisältöä. Kornerin rakentamalla uudella Jokerit.fi-sivustolla vieraili lanseerauspäivänä 75 000 kävijää, mikä rikkoi kaikki seuran aiemmat ennätykset. 

Korner on jatkossakin Jokereiden markkinointiviestinnän strateginen kumppani.

Jokerit osui ensimmäisessä ulostulossaan napakymppiin. Oli selvää, että ulostuloa oli hiottu viestintäammattilaisten kanssa, jotta kuuntelijoiden katse kohdistuisi tulevaan. Siinä he onnistuivat. KHL-Jokerit sai usein moitteita hähmäisestä tiedottamisesta, mutta tämä projekti lähti niin sanotusti raikkaalla jalalla liikkeelle. Jokerit kuitenkin onnistui luomaan kuvan, että riutuneen kiekkobrändin kasvojenkohotusoperaatio on ammattimaisissa käsissä.

Nina Jakonen

Director, Partner
nina@korner.fi
+358 40 5115 439

Lisää töitämme